Bit će ekskluzivan model
10

Gyesera je prvi električni sedan kompanije Karma Automotive

D. B.
Karma Automotive ima novi model, a to je potpuno električni četverovratni sedan Gyesera, koji širi ponudu kalifornijske kompanije u vrijeme proslave njene desete godišnjice.

Gyesera dolazi nakon super coupe GT-a pod nazivom Kaveya, koji isporučuje 1.000 KS i debitovao je u Las Vegasu prošle godine.

Za razliku od modela GS-6, Gyesera ima potpuno električni pogon i platformu dijeli s modelom GSe-6, iako je proizvođač poradio na većem dijelu automobila kako bi kreirao potpuno novi model s drugačijim performansama te dizajnom eksterijera i unutrašnjosti.

"Gyesera nudi moderan izgled, osjećaj i superiorne performanse te predstavlja naš most ka budućnosti. Ovaj model je utjelovljenje Karminog revitaliziranog korporativnog pravca", rekao je predsjednik kompanije marques McCammon.

Zasad su poznate samo predprodukcijske specifikacije, koje kažu da bi baterija kapaciteta 120 kWh trebala ponuditi domet veći od 402 kilometra s jednim punjenjem. Pogonski sklop će isporučivati oko 597 KS i 940 Nm obrtnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h bit će potrebno oko 4,2 sekunde, dok će maksimalna brzina iznositi više od 217 km/h.

Šasija, paneli karoserije i SLA ovjes od aluminija su omogućili da ukupna masa iznosi 2.404 kg. Automobil je dug 507,5, širok 200,4 i visok 133 cm.

Iz kompanije ne kriju da će model Gyesera biti ultra ekskluzivan i egzotičan, što znači i visoku cijenu. Prve isporuke se očekuju ove godine.

Vezani članci