Samo 300 primjeraka
6

Dodge Challenger Black Ghost je podsjetnik na sedamdesete

E. L.
Uoči najavljene elektrifikacije Dodge je za 300 kupaca pripremio jedan od posljednjih Challengera koji će pokretati gromoglasni HEMI V8 motor.

Chrysler je prije nekoliko dana predstavio posljednje brojčano ograničeno izdanje modela 300C koji pokreće V8 motor. Sva planirana produkcija rasprodana je za 12 sati, pa je očekivano da će isti slučaj biti i s modelom Challenger Black Ghost koji pokreće V8 motor, a koji će Dodge također ponuditi u samo 300 primjeraka.

Dodgeov podsjetnik na legendarni crni Challenger iz sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća koji je pokretao 7-litarski V8 motor krije se iza naziva Black Ghost i predstavlja šesto (pretposljednje) posebno izdanje Challengera s kojim Dodge uskoro završava priču u kojoj glavnu ulogu ima V8 motor.

Moderni Black Ghost (crni duh) sa sobom donosi proširenu karoseriju kakva krasi i Challenger Hellcat Redeye, a za spektakularan „zvuk i sliku“ zadužen je 6,2-litarski HEMI V8 motor koji uz asistenciju mehaničkog kompresora razvija 808 konjskih snaga i 972 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača distribuira samo na zadnju osovinu. Jasno je da će karoserija svih 300 primjeraka biti u crnoj boji, a tu je i nekoliko aplikacija s kojima se Dodge osvrće na izvorni model.

Tamni tonovi dominiraju i u kabini koja je obložena kombinacijom kože i alkantare, a pomalo čudi da su u Dodgeu za Black Ghost odabrali felge u sivoj boji. Ostaje nam da sačekamo i predstavljanje posljednjeg sedmog posebnog izdanja Challengera koji će pokretati legendarni HEMI, jer je ranije odlučeno da će narednu generaciju jednog od najpoznatijih američkih „muscle“ automobila pokretati samo elektromotori.