Noviteti
1

Dodge će proizvesti samo 100 Mopar Challengera

Klix.ba
Američka automobilska kompanija je na Sajmu automobila u Las Vegasu predstavila Challenger Mopar, koji je opisan kao najrjeđi produkcijski Challenger do sada.

Klasični "muscle car", koji će biti proizveden u samo 100 primjeraka, moći će se dobiti u bijeloj ili crnoj boji karoserije sa karakterističnim plavim Mopar trakama preko bokova.

Pored crnog usisnika na poklopcu motora i tamnih 20-inčnih aluminijskih felgi, poseban Challenger dobio je drugačiju masku hladnjaka, crni poklopac rezervoara za gorivo i crni spojler na poklopcu prtljažnika. Unutrašnjost karakterišu kožom obložena crna sportska sjedišta prošivena plavim koncem, na čijim je naslonima utisnut logo "Omega M".

Tu je i sportski upravljač sa tri kraka, kao i pločica na kojoj je serijski broj primjerka. Dodge Mopar Challenger moći će se naručiti u martu, a prvi primjerci do kupaca će stići početkom drugog kvartala. S obzirom na minimalan broj ponuđenih primjeraka, očekuje se da će većina kupaca Mopar Challengera biti iz kolekcionarskih krugova.