Samo 100 primjeraka
22

Audijev podsjetnik na prvi TT krije se iza naziva Iconic Edition

E. L.
S brojčano ograničenim modelom TT RS Iconic Edition u Ingolstadtu obilježavaju četvrt stoljeća od predstavljanja prvog TT-a.

U čast obilježavanja 25. rođendana Audija TT (Tourist Trophy) u Ingolstadtu su pripremili posebno brojčano ograničeno izdanje koje se krije iza naziva Iconic Edition, a zasnovano je na aktuelnom Coupé modelu TT RS čija se produkcija približava kraju.

Audi će bogato opremljen TT RS Iconic Edition ponuditi u samo 100 primjeraka, isključivo za kupce u Evropi, a svi će biti u Nardo sivoj boji. Pored karbonskih karoserijskih dodataka koji su prošli temeljita testiranja u zračnom tunelu, posebno izdanje krase i jedinstvene tamne 20-inčne aluminijske felge. Tu je i mnogo pisanih podsjetnika koji sugerišu da se ne radi o serijskom RS TT-u.

Nema promjena ispod prednjeg poklopca, pa i Iconic Edition pokreće Audijev poznati 2,5-litarski 5-cilindarski turbobenzinski motor koji razvija 400 KS i 480 Nm najvećeg obrtnog momenta za čiju je distribuciju na obje osovine (quattro) zadužen 7-stepeni automatski mjenjač. Coupe od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi i razvija 280 km/h.

Tamna strana: Za vjerovatno posljednje poglavlje u priči o TT-u u Ingolstadtu zauzvrat traže nešto više od 100.000 eura.