Zvanična potvrda
19

Novi BMW M4 nudit će se u tri karoserijske verzije

E. L.
Pored standardne Coupé i Cabrio verzije BMW će novi M4 ovaj put ponuditi i kao Gran Coupé, što podrazumijeva po dvoje vrata na bokovima.

BMW odlazeću Seriju 4 Gran Coupé nije nudio u kombinaciji s oznakom M4, jer su u Minhenu smatrali da bi četverovratni M4 negativno uticao na prodaju modela M3. Stvari su se u međuvremenu promijenile, pa će kupci nove generacije Serije 4 njeno najsnažnije izdanje moći da kupe i u kombinaciji s Gran Coupé karoserijom pored koje će se novi M4 kao i prije nuditi i u Coupé i Cabrio verziji.

BMW će s modelom M4 Gran Coupé konkurisati Audiju čiji se slično koncipiran i motorizovan model krije iza oznake RS5 Sportback. Za manje ambiciozne u ponudi će biti i Serija 4 Gran Coupé sa slabijim motorima i različitim paketima opreme koje "potpisuje“ M odjel, a u najavi je i model i4 koji će pokretati samo elektromotor(i).

I novi M4 (u sve tri karoserijske verzije) pokretat će najnovija evolucija rednog trolitarskog 6-cilindarskog biturbo motora koji će pokretati i novu generaciju modela M3, a kupci koji se odluče za ručni mjenjač mogu računati da će nešto manje od 500 konjskih snaga pokretati samo zadnju osovinu.

BMW će M4 Gran Coupé predstaviti naredne godine, a vrijeme će pokazati hoće li i koliko će uticati na prodaju dugo čekane nove generacije modela M3

Vezani članci