auto
0

Novi BMW 5 osvojio iF Product Desing Award za 2011. godinu

FENA
Automobili nove BMW serije 5 u limuzinskoj i karavan verziji osvojili su iF nagradu za izvanredan dizajn proizvoda.

S tom međunarodno priznatom nagradom, Međunarodni forum za dizajn ponovno odaje počast Odjelu dizajna BMW Grupe. Nakon osvajanja Design Award nagrade Savezne Republike Njemačke za 2011. godinu i 'red dot' nagrade za 2010. godinu, iF oznaka označava dodatno poglavlje priče o uspjehu novog BMW serije 5.

Otkada je uvedena 1953. godine, iF Product Design Award nagrada bila je zaštitni znak za izuzetan dizajn. Međunarodno priznata kao 'pečat pohvale', iF oznaka primjenjuje izvanredna dostignuća dizajna i kao takva pruža platformu tvrtkama da predaju svoje proizvode na stručnu procjenu njihove kvalitete dizajna od strane međunarodnih stručnjaka.

Nagrada za 2011. godinu privukla je ukupno 2.756 proizvoda dostavljenih od 1.121 sudionika iz 43 zemlje i svi oni su se takmičili za prestižnu nagradu. U kategoriji "Transportation Design", BMW serije 5 i BMW serije 5 Touring uspjeli su poljuljati sudije. To znači da su oba modela kvalificirana za takmičenje za osvajanje nagrade iF Gold, koja odabire 50 'najboljih od najboljih'.

Karakteristike dizajna novog BMW-a serije 5 Touring njegove su vrlo individualne proporcije i izgled karoserije - individualnost koja stvara dinamičan i snažan ambijent. Dug poklopac motora, kratki prevjesi, najduži međuosovinski razmak u svom segmentu, izdužene bočne linije i dinamično spuštene linije krova daju novom BMW-u serije 5 Touring eleganciju koja je bez premca među svojim suparnicima. Jedinstvena kvaliteta Odjela dizajna BMW Grupe dosljedno je prepoznata u posljednjih nekoliko godina od strane iF Product Design Award nagrade.

Vezani članci