Rezanjem troškova do spasa
0
Nezapamćena kriza u autoindustriji
Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Heheh.... OSTO = Ostao MORO = Morao Hehehehe...da nije smiješmo bilo bi tužno.
MEČKA NIJE U KRIZI NITI ĆE BITI ŠTO DOKAZUJE KO JE GLAVNI BIO I OSTO KOJE GOD PREVOZNO SREDSTVO TREBAŠ, bilo porodični auto, limuzinu, sportsko auto, kamion, autobus, kombi MERCEDES JE TU A BMW SAMO SPORTSKE I BRZE AUTE MORO JE PROPASTI skupo je to ... samo mi ih žao jadnici proizvode samo brzo i sportsko pa opet nisu ravni mercedesu u tome
Pogledajte sta kazu ekonomski \"strucnjaci\" u zadnjoj recenici teksta. Kaze:\"blabla izbalansirati svoje poslovanje i troškove sa prilivom sredstava blabla\". Otkrili su rupu u saksiji. Pa dragi boze to sto su rekli to vrijedi uvijek a ne samo sada kada treba izaci iz krize. Jezim se od glupih tekstova i savjeta koji su vise nego smijesni u stvari neupotrebljivi. Ako je ovo domet ekonomista nije ni cudo sto je recesija. Evo da i ja kazem nesto tako pametno kao ovi ekonomisti: Sada je 16h46min a sutra u isto vrijeme ce biti isto toliko sati!
Prije nekoliko mjeseci(prije ove krize) izasao clanak: VW po prodanom modelu zaradjuje 500€ (najmanje u Europi) Porsche po prodanom modelu i do 15000€ (najvise u Europi) Dakle govorimo o ukupnim prihodima i rashodima kompanije podjeljeno sa brojem prodanih vozila, naravno da po komadu zaradjuju i vise ali kada se sve sabere i podjeli dolazi se do gore navedenih brojki. Tako ako nesto i pojeftini mozda ce to biti Porsche, ili neki drugi skupocjeni automobili...ovo za malu raju...nista.
u potpunosti se slazem sa fiatom, jer kad pogledate cijene novih auta prije 15 godina,evo konkretno 1993 godine Mazda 323 sportline (imala je svu opremu za ta doba kao sto je abs, el. podizaci, siber, alu. felge....itd. ne znam za klimu) to auto je kostalo oko 16000DEM(ovo je u njemackoj cijena), a danas Mazda 3 sportline kosta 15800 Eura(i u njemackoj i kod nas), znaci duplo skuplje, hocu reci stvar je tome da se standard i plate nisu dovoljno povecale da bi se izdrzale ove prenapuhane cijene, jer fabrike pored velike prodaje zele jos vecu zaradu, onda koncesionari uzimaju velike marze, drzava naplacuje porez i tako da trenutno nisu normalne cijene auta.
E nek\' su vala u krizi , dosta je i njihovog bilo.
@ fiat pa kad bi cijene bile ispod 10000 KM svi bi kupovali auta pa makar ne imali za hljeba, kao sto je situacija i danas... samo bi se jos vise povecao broj automobila u saobracaju a to bi konkretno u sarajevu bio haos, jer i ovako su ceste pretrpane... treba jos uvesti zakon da auto ne smije biti starije od 10 godina, a cijene automobila neka ostanu iste, pa ko ima moze i da voza, ko nema eto gradskog prevoza, koji ce bar brze stizati na odredista i nece biti zastoja i tone saobracajnih nesreca... samo da se razumijemo, nisam ja lovatorka, i nemam auto, i ko zna kad cu ga imati, ali radije cu busom a da nema guzve nego autom a zakasnim na posao!
Neka tebe sad tamo eto ti zapad....
Zamoli bih sve gradjane BiH da doniraju po pet [5 KM] nama na zapadu. Nema se za hljeba ni vode. Eto nas nazad
zamoli bih sve bosance,hercegovce i sve dobre ljude koji dolaza na ovu stranicu da na slijedećoj adresi daju svoj glas za spas POČITELJA od urbicida, naime izgradnjom auto-puta predviđeno je da se u samoj blizini ovoga kultorno-istorijskog spomenika pravi veliki most koji bi narušio jedinstveni izgled ovoga nadaleko poznatoga spomenika kulture.. peticiju su pokrenuli kulturni radnici na festivalu MESS, a podržana je od velikog broja stranih i domaćih umjetnika pomozimo da svojim \"potpisom\" spasimo ovaj biser kulture www.petitiononline.com/Pocitelj/
@fiat smjesan si. cuj manje od 10 hilada. pa drogiras li se ti. Porodice u svjetu (u normalnijim i boljim dzavama) placaju po 30 000 hiljada za AUTO sto nesmatraju skupim nikako jer im je puno bolji standard. ( mozda odnedavno zbog ove krize da je usporilo...) Al nije u tome poenta. Poenta je u tome STO TI MISLIS DA BI AUTO INDUSTRIJE IZ NEKE METROPOLE TREBA SNIZITI CJENU AUTA DA BI ODGOVARALO POPISANOM BOSANSKOM STANDARDU. E pa to se drug moj nece nikad desit. (Imas onu fabriku auta u Indiji TATA njima je slican standard ko kod nas, mozda malo bolji, pa kupi njihov auto) XD
pa mi smo u krizi sa industrijom jos od 1992, pa se ovi nasi politicari koprče sa platama od pa 10 000maraka
Ma valjda cu i ja sad moci provozat mecku ako cjene spadnu ili ovog novog R 32 golfica
Haha :) Dobar dobar ...
Nema industrije - nema krize, ha ja