Stopama Singera
6

Mechatronik će raditi restauraciju i modifikaciju starijih SL i SLC Mercedesa

E. L.
Iz njemačke kompanije Mechatronik stigle su prve fotografije automobila koji će ljubiteljima starijih Mercedesa predstavljati ono što ljubiteljima starijih Porschea 911 predstavljaju restomod kreacije Singera.

U njemačkoj kompaniji Mechatronik već imaju mnogo iskustva oko projekata koji uključuju restauraciju i modifikaciju automobila Mercedes-Benza, a dobrostojeće ljubitelje "trokrake“ klasike (koja će adekvatno biti pojačana komponentama iz aktuelnog trenutka autoindustrije) obradovat će vijest da Mechatronik ulazi u posao restauracije i modifikacije SL i SLC Mercedesa koji su se proizvodili sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Na fotografijama se može vidjeti prototip koji se za sada krije iza radnog naziva 'Project 107', a kamuflažne folije ne mogu sakriti da su u Mechatroniku za osnovicu restauracije i modifikacije iskoristili Mercedes-Benz SLC iz Serije C107 koji se proizvodio od 1971. do 1981. godine.

U odjelu Mechatronika u kojem su zaduženi za modifikacije još uvijek nisu potvrdili glasine prema kojima će u starom/novom SLC-u ispod dugog prednjeg poklopca boraviti AMG-ov 5,5-litarski V8 motor, ali zvuka i snage u svakom slučaju neće nedostajati.

Bez obzira na pogonsku grupu, svaki SL i SLC bit će opremljen komponentama ovjesa, kočnicama, gumama, svjetlima...u duhu današnjeg vremena, a moderni materijali i komponente u retro pakovanju svoje će mjesto naći i u putničkoj kabini. Pojednostavljeno: Mechatronik ide stopama Singera.