Cijena 245.000 funti
9

Lunaz prodaje klasične Land Rovere s električnim pogonom

D. B.
Kompanija Lunaz iz Silverstonea bavi se elektrifikacijom klasičnih hiperluksuznih automobila, a najnoviji projekt je prilično impresivan.

Lunaz je dosad predstavio električni Jaguar XK120, prvi Bentley Continental i fantastični Rolls-Royce Phantom V, a sada je na redu klasični Range Rover.

Rad na legendarnom terencu s dvoja ili četvera vrata je detaljan, svaki automobil se rastavi do najmanjih dijelova, a potom slijedi proces modificiranja i elektrifikacije u kojem između ostalog dobija električni pogon.

Kupci imaju šansu da odaberu Safari specifikacije ili konvencionalnije Town i Country specifikacije. Town primjerci imaju stražnje sjedište i fokusirani su na udobnost vozača, a bit će dostupni s kraćim i dužim međuosovinskim rastojanjem. Country će posjedovati pogon na sva četiri točka, poboljšani ovjes, stabilizatore i kočnice za što bolje off-road performanse.

Svi automobili će dobiti modernu tehnologiju uključujući klima uređaj, intotainment i entertainment ekrane.

Primjerci sa Country specifikacijama mogu biti modificirani kako bi imali prostor u prtljažniku za transport opreme za različite sportove na otvorenom, kao i osvježenja. U slučaju Town specifikacija u ponudi je i kreiranje "bara" za putnike na stražnjim sjedištima.

Lunaz u prvoj fazi namjerava proizvesti samo 50 primjeraka, a osnovna cijena bez poreza iznosit će 245.000 funti.