Peti nastavak Gymkhane
0

VIDEO / Luda vožnja reli autom po ulicama San Francisca

Klix.ba
Pred nama je peti nastavak Gymkhane. Video uradci nabijeni adrenalinom koji pokazuju spretnost američkog reli vozača Kena Blocka privukli su veliku pažnju javnosti, a Blocku donijeli popularnost koju mu ispodprosječni rezultati u Svjetskom reli šampionatu nikada ne bi mogli priuštiti. Peta Gymkhana snimana je na ulicama San Francisca, i definitivno je najuzbudljivija od svih do sada.

Za potrebe svog video serijala Ken Block je ispraznio ulice San Francisca i pretvorio ih urbanoj igralište za sebe i svoju Ford Fiestu s preko 600 KS, koju od milja naziva Hybrid Function Hoon Vehicle (H.F.H.V.)

U novom nastavku Gymkhane Block je uspio pokazati još više brze, sirove i precizne vožnje u gradu koji je poznat po svojim fotogeničnim lokacijama i znamenitostima.

Uz Blocka u Gymkhani 5 pojavljuje se i Travis Pastrana na cross motociklu, a svakako najviše pažnje zaslužuju nekoliko spektakularnih akrobacija kao što je brzi i visoki skok na poznatom Russian Hill prevoju, kao i vrlo veliko bočno "driftanje" kroz zavoj u zraku.

Impresivna količina vrhunske akcije i još bolje produkcije upakovani su u 9 minuta koje se zaista isplati potrošiti na gledanje ovog videa.