Cijena govori sve
9

Ljubičasti Lamborghini Aventador SV odaje počast legendarnom Diablu

D. B.
Lamborghini Aventador je zvanično otišao u penziju te se čeka njegov nasljednik, a jedan fantastičan primjerak dostupan je na tržištu.

Riječ je o modelu LP750-4 SV koji je prešao samo 127 kilometara, a krasi ga prelijepa ljubičasta boja kojom odaje počast svom prethodniku, legendarnom modelu Diablo.

To je zapravo SE30 Viola historijska boja koja ne samo da izgleda odlično, nego je direktno povezana sa Lamborghinijem Diablo SE30 iz 1994. godine jer se pojavila kada i ovaj model. Boja je krasila specijalno izdanje Diabla kojim je obilježena 30. godišnjica brenda. Samo 150 primjeraka Diabla lakirano je u SE30 Viola boju, a do 15 njih je posjeduje specijalne Jota specifikacije koje između ostalog omogućavaju snagu od 595 KS.

Aventador koji se našao u prodaji nosi još jednu specijalnu oznaku, a to je SV ili Super Veloce. Ta nomenklatura je rezervisana za bolju verziju koja posjeduje laganije materijale i više snage. To važi i u ovom slučaju jer standardni Aventador iz 2017. godine razvija 691 KS, dok SV isporučuje 740 KS.

Automobil je u vlasništvu nekadašnjeg distributera Lamborghinija u Kanadi, a vidljivo je da se brinuo o automobilu te da ga je ekstremno rijetko i kratko vozio.

Aukcija se završava uskoro, a najviša ponuda trenutno iznosi 500.000 dolara.