Može li bolje?
56

Koncept Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje najluksuzniju S-Klasu ikada

D. B.
Neki će reći da Mercedes nema direktnog rivala luksuznim modelima Rolls-Royce Phantom i Bentley Flyingu Spur Mulliner, međutim, njegov odjel Maybach nastavlja na putu ka cilju da postane istinski ultraluksuzni brend. Međutim, rješenje se nazire.

Novi koncept pod nazivom Mercedes-Maybach Haute Voiture najavljuje brojčano ograničeno specijalno izdanje limuzine za 2023. godinu. Bit će to dosad najluksuznija verzija S-Klase sa karoserijom u dva tona s tim da će gornji dio biti lakiran u tamnu nautičko plavu, a donji dio uključujući felge u ružičastu boju.

Naravno, prava magija se krije u raskošnoj unutrašnjosti ove ultimativne S-Klase. Pomenuta kombinacija boja se nastavlja u unutrašnjosti, panele vrata krasi boucle tkanina u plavov, bež i ružičasto-zlatnoj boji, a kombinacija je iskorištena i za sjedišta te njihove mekane jastučiće. Ružičasto zlatni detalji ostavljaju utisak da sjedite u komadu nakita, onog koji dolazi u "paketu" s odgovarajućim torbama i odjećom, a sve zahvaljujući boucle tkanini i Nappa koži.

Nappa koža je prisutna na gotovo svakoj površini, a Maybach je čak diskretno modificirao MBUX tako da je infotainment sistem dobio ružičasto-zlatne detalje. Home dugme sadrži Mercedes-Maybach logotip. Patosnice su napravljene od imitacije bijelog krzna.

Koji će motor budući produkcijski model koristiti, zasad nije poznato, no fantastični V12 motor rezervisan za model S680 se čini logičnim izborom.

Cijena zasad nije poznata.