Koncepti
0

Kia predstavila novi električni koncept Naimo

Sarajevo-x.com
Korejski proizvođač automobila Kia je predstavio konceptni električni CUV (crossover utility vehicle) Naimo na sajmu automobila u Seulu.

Koncept Naimo napajaju dvije litijum-jonske baterije od 27kWh. One opskrbljuju električni motor koji isporučuje 106 KS i 280 Nm obrtnog momenta.

Prema riječima zvaničnika kompanije, sa punim baterijama automobil može preći 200 km, a maksimalna brzina koju može ostvariti je 145 km/h.

Koncept dug 3,9 metara posjeduje veliki vjetrobran koji se proteže gotovo oko cijelog automobila, asimetrični panoramski krov, niskoprofilne 20-inčne naplatke od lakih legura i poklopac prtljažnika koji se otvara iz tri dijela, kako bi se osigurao bolji pristup.

Automobil pojeduje tačkasta LED svjetla na prednjem i stražnjem braniku, sistem za snažni zračni mlaz koji zamijenjuje brisače i male integrisane kamere umjesto retrovizora.

Prema riječima šefa dizajnerskog odjela kompanije Petera Schreyera, koncept Naimo predstavlja savršen balans inovacija, visoke tehnologije i korejske tradicije.