Koncepti
33

Hoće li Bugatti proizvoditi produkcijski Galibier?

Klix.ba
Bugatti je prije 7 godina skinuo veo sa svog atraktivnog konceptnog modela 16 C Galibier, a od tada do danas raspravlja se o njegovoj produkcijskoj verziji.

Prema posljednjim informacijama koje je s medijima podijelio predsjednik i izvršni direktor Bugattija, Wolfgang Dürheimer, u koncernu Volkswagen ozbiljno se razmatra mogućnost uvođenja u proizvodnju modela Galibier.

Ako Bugattijev "superluksuzni supersportski" automobil na kraju dobije zeleno svjetlo prvih ljudi VW-a, njegova produkcijska verzija nastala bi na modificiranoj Porscheovoj MSB platformi koja se već koristi u proizvodnji Panamere druge generacije, a uskoro bi se mogla koristiti i za pojedine nove modele Bentleya. U svakom slučaju i produkcijski Bugatti Galibier imao bi motor iznad prednje osovine.

Ostane li sve oko Galibiera u dosadašnjoj konceptnoj fazi, razmatra se i mogućnost proizvodnje luksuznog Bugattijevog SUV-a kojem bi direktni konkurenti bili Bentley Bentayga i najavljeni Rolls-Royce Cullinan.

Među otvorene opcije spada i novi supersportski model Bugattija koji bi ukupnim performansama bio "za broj" ispod Chirona, a tu je i mogućnost proizvodnje duhovnog nasljednika Bugattijevog 6,4-metarskog modela Royal.