Izuzetno rijedak model
1

Impresivni AMG 6.0 Widebody Coupe vrijedi pravo bogatstvo

D. B.
Iako bi neki pomislili da je riječ tek o starom Mercedesu su "upitnim" aftermarket modifikacijama s kraja osamdesetih, zapravo je riječ o rijetkom AMG modelu koji će dostići visoku cijenu na aukciji, između 750.000 i 850.000 dolara.

Ova kreacija je život započela kao Mercedes-Benz W124 Coupe prije nego je završila u rukama iskusnih AMG-ovih stručnjaka. Uslijedio je proces modificiranja, a rezultat je bio model poznat kao 6.0 Widebody Coupe.

Ispod haube je novi 6,0-litarski atmosferski V8 motor koji razvija 375 KS. AMG je modificirao stražnji ovjes kako bi se smanjilo "poskakivanje" i savijanje šasije, ugrađen je Torsen diferencijal s ograničenim proklizavanjem, a napravljene su i modifikacije karoserije koje uključuju proširene lukove točkova kako bi bilo mjesta za st 17-inčnih OZ Racing felgi.

Automobil je lakiran u Nautical metalik plavu boju, kao i pomenuti set felgi, a ista boja krasi i unutrašnjost presvučenu kožom. U unutrašnjosti su napravljene brojne promjene, od Recaro sjedišta, drvenih detalja, AMG ručice mjenjača pa do pretinca za rukavice. Tu je i manji AMG-ov četverokraki upravljač ispred bijele AMG instrument table.

Mercedes je prešao samo 36.701 km te je jedan od svega nekoliko primjeraka s AMG-ovim serijskim brojem. Većinu svog života proveo je u Japanu, no 2022. godine je uvezen u SAD.