Prokletstvo superautomobila
0

FOTO / Deset Ferrarija 458 Italia uništeno ili zapaljeno

Sarajevo-x.com
Skupocjeni Ferrari 458 Italia zahvaćen je misterioznim prokletstvom. Naime, deset vozila je uništeno u saobraćajnim nesrećama ili je izgorjelo u požarima.
U posljednja tri mjeseca, šest Ferrarija 458 Italija učestvovalo je u saobraćajnim nesrećama, tri su izgorjela u požarima, a jedno je uništeno u požaru u skladištu.

Vozilo vrijedno preko 200.000 eura nema nikakvu tehničku grešku, već se čini da su vlasnici jednostavno žrtve loše sreće.

Model 458 u prodaji se našao ove godine, a prema riječima domaćina emisije "Top Gear", Jeremyja Clarksona, novi Ferrari jedan je od najboljih automobila svih vremena.

Saobraćajne nesreće u kojima učestvuju ovakvi automobili su rijetkost, ali je novi Ferrari učestvovao u neobično velikom broju sudara. Čak su četiri automobila uništena u posljednjih deset dana, piše "Daily Mail".

Osnivač web stranice Wreckedexotics.com Greg Carlson, koja vodi evidenciju o saobraćajnim nesrećama u kojima učestvuju skupocjeni automobili, rekao je da nije očekivao ovoliki broj nesreća u kratkom periodu.

"Nije neobično da novi egzotični automobili učestvuju u udesima, jer vlasnici žele osjetiti novo vozilo, ali i pored toga 458 ima više sudara od prosjeka", rekao je Carlson.

Glasnogovornik Ferrarija odbio je komentarisati mogućnost tehničke greške, ali je rekao da se vodi istraga o pet udesa.

Prošle godine je kompanija prodala preko 6.000 vozila, ali nisu željeli objaviti koliko je prodato modela 458 od marta ove godine kada je pušten u prodaju.