Premijera ove godine
25

BMW objavio nekoliko novih fotografija s testiranja električnog modela i7

E. L.
Produkcijsko izdanje BMW-ove Serije 7 koju će pokretati samo elektromotori trebalo bi biti predstavljeno prije kraja godine.

Paralelno s razvojem i testiranjem nove generacije BMW-ove perjanice u Minhenu intenzivno testiraju i novu Seriju 7 koju će po prvi put pokretati samo elektromotori, a čije se premijerno predstavljanje publici očekuje prije kraja godine.

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, sve su prilike da će BMW-ov odgovor na Mercedesov električni luksuzni model EQS pokretati pogonska kombinacija iz SUV modela iX M50, što znači da će vozač(ica) na raspolaganju imati dva elektromotora koji kombinovano proizvode više od 520 konjskih snaga, a za čije su napajanje zadužene baterije kapaciteta 105,2 kWh.

Opremljen s pogonom preko obje osovine, BMW i7 će s jednim punjenjem baterija prelaziti nešto više od 640 kilometara, a kamuflažne folije i dalje uspješno kriju izgled najvećeg i najluksuznijeg BMW-ovog modela na struju koji će uskoro biti punopravan član u društvu novih "Sedmica“ ispod čijih će prednjih poklopaca i dalje biti motori s unutrašnjim sagorijevanjem.