Odličan primjerak
44

BMW M1 i bez restauracije izgleda savršeno, košta vrtoglavih 875.000 dolara

Klix.ba
Iako nije restauriran, primjerak legendarnog BMW-ovog modela M1 ponuđenog na prodaju nalazi se u savršenom stanju i košta čak 875.000 dolara.

M1 uopće ne treba posebno predstavljanje jer se radi o jednom od najtraženijih BMW-ovih modela u historiji. Danas se rijetko može vidjeti, posebno zbog činjenice da su proizvedena svega 453 primjerka od čega 20 za utrke.

Međutim, za one koji imaju mnogo novca, tačnije, koji mogu izdvojiti 875.000 dolara, M1 je na dohvat ruke. Ovaj primjerak je proizveden 1981. godine i još uvijek posjeduje originalu Alpine bijelu boju, kao i sve komponente. Istina, ponegdje se vidi da je na automobil djelovao "zub vremena", ali s obzirom na to da je proizveden prije 37 godina te da nikad nije restauriran, automobil izgleda oldično.

Prvobitno ga je kupio vlasnik iz Meksika, nakon čega je uvezen u Californiju. Drugi vlasnik ga posjeduje već 30 godina, ali ga je odlučio prodati.

Osim BBS naplataka od legura, M1 je u potpunosti originalan. Prodavač je ponudio i pomoć u pronalaženju i kupovini originalnih naplataka. U automobilu je čak i originalni fabrički radio, kao i koža kojom je unutrašnjost presvučena.

M1 je prešao svega 12.186 kilometara, a i njegov redni 3,5-litarski motor sa šest cilindara koji je kao nov razvijao 274 KS i 330 Nm obrtnog momenta je također originalan.

Prodavač je istakao da je dostava moguća širom svijeta, a automobil će biti isporučen sa svom dokumentacijom i pratećom opremom.