Općina Novo Sarajevo
0

Auto Show u subotu i nedjelju

Sarajevo-x.com
U povodu obilježavanja Dana Općine Novo Sarajevo u subotu, 16. i nedjelju, 17. maja bit će priređena manifestacija pod nazivom "Auto Show – Novo Sarajevo 2009".

Za sve građane bit će upriličen bogat program koji obuhvata: karting utrku, skuter utrku, testne vožnje i izložbu Mini F1, kartinga i skutera, izložbu sportskih automobila, Street style, dB Race, defile vozila, te ostale sadržaje.

Program manifestacije

U subotu, 16. maja 2009. na poligonu BIHAMK-a u Butmiru do 8 sati prikupljat će se prijave i izvršiti tehnički pregled vozila. U 10 sati je trening, u 12 karting utrka, a u 14 sati skuter utrka. Za 15 sati tog dana predviđeno je proglašenje pobjednika, a za 16 testne vožnje (Mini F1, karting i skuteri).

Na Vilsonovom šetalištu (kod hotela Bristol) u 18 sati počinje Auto show (izložba vozila - Mini F1, karting i skuteri). U 19:30 je defile vozila, a u 20 Auto show (izložba automobila - Sportska vozila, Street Style i dB Race). Završetak prvog dana manifestacije planiran je za 22 sata.

U nedjelju, 17. maja na Vilsonovom šetalištu (parking kod Elektroprivrede) u 10 sati počinje Auto show (izložba vozila - Mini F1, karting i skuteri). U 12 su testne vožnje (Mini F1, karting i skuteri), a manifestacija završava u 16 sati.