Blizu odlaska iz Reala
71

Modrić naručio oproštajne poklone za saigrače, krasit će ih poseban i emotivan detalj

N. K.
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Luka Modrić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski maestro Luka Modrić donio je odluku - njegova era u Kraljevskom klubu završena je. Posljednji čin bit će finale Lige prvaka koje će igrati protiv Borussije Dortmund 1. juna.
Kako saznaje Germanijak, Luka je već prije nekoliko sedmica naručio oproštajne poklone i to prema njihovim informacijama 50-ak satova s laserskom gravurom. Na njima će biti ispisane godine njegovog boravka u Madridu, dakle, 2012. i 2024., ali i poseban, emotivan detalj - njegova karakteristična poza kako puca.

Možda je poklone naručio baš kada je postao najstariji i najtrofejniji igrač u historiji slavnoga kluba. Naime, četiri kola prije kraja ove sezone Real Madrid osigurao je svoj 36. naslov prvaka Španije. Kapiten hrvatske reprezentacije se osvajanjem ovog naslova još jednom upisao u historijske knjige Kraljevskog kluba. Modrić je osvojio 25. trofej kao igrač Reala te tako ušao u društvo s još tri igrača: Marcelom, Karimom Benzemom i aktivnim saigračem - Nachom Fernandezom.

U finalu Lige prvaka ima priliku osvojiti novi trofej, a ujedno i prilika da šesti put uzme Ligu prvaka. Luka se prvi put popeo na vrh Evrope 2014. baš pod vodstvom današnjeg trenera Carla Ancelottija. Zatim je uslijedio hat-trick od 2016. do 2018. u periodu dok je Real vodio Zinedine Zidane. Opet s Ancelottijem na klupi, Modrić i Real su otišli do kraja i 2022. godine. Bude li osvojio šestu, Luka će opet ispisati historiju kao igrač s najviše osvojenih Liga prvaka.

Osim toga, Modrić je postao najstariji Realov igrač u La Ligi. Prestigao je legendarnog Ferenca Puškaša. Modrić je to uspio s 38 godina i 238 dana.

Puškaš je dosad držao rekord s 38 godina i 233 dana, a onda nekoliko dana kasnije svojim sprintom od 80 metara u posljednjim minutama utakmice protiv Bayerna Realu otvorio vrata još jednog finala Lige prvaka.