Arsenal naoružanja
110

Ugljevik: U pretresu pronađene automatske puške, eksploziv, detonatori i municija

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija je u pretresu na području Ugljevika pronašla devet kilograma plastičnog eksploziva, detonatore, tri automatske puške i veću količinu municije, saopćeno je iz Policijske uprave Bijeljina.

Riječ je o nastavku aktivnosti nakon hapšenja muškarca iz Ugljevika, čiji su inicijali Ž. S.

Iz policije navode da je danas pronađeno 15 komada plastičnog eksploziva ukupne mase oko devet kilograma, šest detonatora s daljinskim upravljačima i još šest inicijalnih kapisli, tri automatske puske, devet okvira u kojima se nalazila municija kalibra 7,62 milimetara, kao i oko 400 komada municije raznog kalibra.

Nakon hapšenja Ž. S, u pretresu stana i prostorija koje koristi ranije su pronađeni Heckler s prigušivačem i okvirom, marihuana, ekstazi i ostali predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Bijeljini, pod nadzorom nadležnog tužilaštva, policija je izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi Ž. S. s ciljem pronalaska predmeta koji se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga.

U saopštenju se navodi da je Ž. S. uhapšen zbog počinjenih krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.