Polufinalne utakmice
3

Danas počinje play-off za košarkaškog prvaka BiH, Bosna gostuje Borcu

FENA
Košarkaši Bosne se nadaju plasmanu u ABA 2 ligu (Foto: KK Bosna Meridianbet)
Košarkaši Bosne se nadaju plasmanu u ABA 2 ligu (Foto: KK Bosna Meridianbet)
Play-off košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine počinje danas susretima u Laktašima i Banjoj Luci.

U prvom polufinalu snage će odmjeriti aktuelni prvak i prvoplasirana ekipa regularnog dijela prvenstva Igokea i Široki koji je prvenstvo okončao na četvrtom mjestu, dok će drugoplasirani Borac igrati protiv sarajevske Bosne koja je bila treća.

Drugi polufinalni par nosi dodatnu težinu, jer, pored toga što će pobjednik tog duela izboriti plasman u finale Prvenstva BiH, izborit će i nastup u regionalnoj ABA ligi 2 naredne sezone. Jednu poziciju u ABA ligi 2 dobila je ekipa Širokog, dok je Igokea već godinama standardni učesnik prve ABA lige.

Trener sarajevske Bosne Aleksandar Damjanović očekuje tešku polufinalnu seriju protiv ekipe Borca, protiv koje je u ovoj sezoni imao polovičan uspjeh.

"Dobro se poznajemo, odigrali smo dosta utakmica u ovoj sezoni. Polufinale nosi dodatnu težinu jer će odrediti još jednog putnika u ABA 2 ligu iduće sezone, što je dodatno opterećenje za obje ekipe. Mislim da će ishod ovog polufinala odrediti koliko će se koja ekipa moći nositi sa pritiskom", kazao je Damjanović za Fenu.

Vjeruje da oba tima imaju podjednake šanse, iako će Borac imati prednost domaćeg terena. Vjeruje da će publika uživati u dobroj košarci.

Damjanović u prvom meču neće moći računati na nekoliko povrijeđenih košarkaša, ali siguran je da će oni koji budu dobili priliku da igraju dati svoj maksimum.

Polufinalne utakmice se igraju na dvije pobjede. Prvi polufinalni mečevi igrat će se danas u dvoranama u Laktašima i Banjoj Luci s početkom u 19 sati.