"Želimo treće mjesto"
1

Rožman nabrojao povrede pred Velež i najavio: Sve pobijediti do kraja

D. P.
Rožman je optimističan pred derbi (Foto: T. S./Klix.ba)
Rožman je optimističan pred derbi (Foto: T. S./Klix.ba)
U prostorijama Fudbalskog kluba Sarajevo održana je konferencija za medije na kojoj je derbi protiv Veleža najavio trener domaćeg tima Simon Rožman.

Slovenački stručnjak je duel 29. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine najavio osvrtom na poraz od Zrinjskog, koji se dogodio preksinoć u Mostaru. Ekipa želi ispraviti negativne stvari iz tog duela.

"Jako kratko vrijeme i već slijedi nova utakmica, novi derbi. Uvijek kažem igračima nakon poraza da je najbolji lijek sljedeća pobjeda u sljedećoj utakmici, tako da smo izanalizirali stvari koje nismo dobro radili, posebno u odbrani. Puno je sitnica i detalja koji nam ne idu u prilog, ali vrjerujem da će se i nama nekad vratiti. Suparnik nas je odmah kaznio", rekao je Rožman, a onda se osvrnuo na igrački kadar i predstojeću utakmicu protiv Veleža.

Neće igrati Marin Aničić, a povrijeđeni su Elvir Duraković, Nemanja Anđušić i Muhamed Buljubašić. Još nekoliko igrača ima sitnije probleme s povredama i trebali bi biti spremni.

"Što se tiče Veleža, svi se dobro poznajemo. Ne bih išao u detalje, ali sve ima prepoznato ko šta radi na terenu. Bit će promjena i formacijiski i u strukturi ekipe. Duraković se povrijedio prije Zrinjskog, a na poluvremenu smo izvadili Buljubašića zbog povrede i on je upitan. Anđušić je dobio bolan udarac i on je također upitan. Ostali imaju sitnice i sitne povrede, a vraća nam se Radović, dok je kartoniran Aničić. Mirno ćemo se pripremiti, želimo biti na maksimalnom nivou i vjerujem da ekipa može odgovoriti na intenzitet utakmice te uz naše navijače, gdje smo sve zadnje utakmice odigrali dobro, ponovo tako odigrati. Želimo biti na 100 posto u finišu sezone. Imaju neki sitni detalji koje moramo ispraviti da bi nas rezultat nagradio", dodao je Slovenac.

Trener Sarajeva najavljuje da ekipa mora biti na maksimalnom nivou kako bi se izborila Evropa. Također, ističe da borba za treće mjesto nije završena.

"Motivacija mora biti na maksimalnom nivou. Mi zastupamo klub i sebe, a do kraja želimo sve dobiti. Uvijek se pita i rival pa zato mora biti motivacija na maksimumu. Svaka sljedeća utakmica nas može približiti trećem mjestu, a ovo je prva u nizu. Nismo se predali u borbi za treće mjesto. Ja bih rekao da smo protiv Borca ostvarili tri remija, Veleža smo dobili jednom i Zrinjskom. Sa svima smo u egalu, a sadržaj na terenu to govori. Protiv Zrinjskog smo opalili 21 šut prema golu. Mislim da će biti jako dobra utakmica, oni su ekipa koja se također nadigrava", zaključio je Rožman.

Duel Sarajeva i Veleža igra se na stadionu Asim Ferhatović Hase u nedjelju s početkom u 20:45. Inače, Sarajevo je četvrto na tabeli sa sedam bodova manje od trećeplasiranog Veleža. No, i četvrto mjesto vodi u Evropu, a tu je u borbi i Posušje koje ima samo jedan bod manje od Sarajeva.