Velika nada Modrih
43

Jakirović i njegov 16-godišnji sin ulaze u historiju Dinama, u 113 godina kluba to se nikad nije desilo

H. H.
Sergej i Leon jakirović (Foto: Germanijak.hr / montaža)
Sergej i Leon jakirović (Foto: Germanijak.hr / montaža)
Leon Jakirović tek je prije četiri mjeseca napunio 16 godina pa je ove sezone, po godinama, trebao nastupati za kadetsku ekipu Dinama. Međutim, ne samo da je standardan u juniorskom uzrastu već je i nedavno odigrao odličnu utakmicu u remiju s juniorima Hajduka, te mediji u Hravtskoj pišu da kuca na vrata prvog tima.

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je, nakon prve utakmice finala kupa protiv Rijeke, kako će u zadnje dvije prvenstvene utakmice protiv Slaven Belupa i Rudeša priliku dobiti nekoliko mladih igrača.

"U preostale dvije utakmice koristit ćemo igrače, koji su dosad manje igrali, a priključit će nam se i šest mladih igrača iz naše skole", rekao je Jakirović nakon susreta s Rijekom.

Međutim, Jakirović se malo "prevario". Kako saznaje Germanijak, iz škole će im se priključiti sedam igrača umjesto najavljenih šest, a jedno se ime posebno ističe, Leon Jakirović. Radi se o sinu trenutnog trenera prve ekipe Modrih.

Mora se naglasiti kako u ovom slučaju nije riječ o srceparajućoj priči kako otac ispunjava sinu cjeloživotni san kao što bi mnogi pomislili.

"Ne, mali je dobar, jedan od najvećih stoperskih talenata u Hrvatskoj. Leon Jakirović tek je prije četiri mjeseca napunio 16 godina pa je ove sezone, po godinama, trebao nastupati za kadetsku momčad Dinama. Međutim, ne samo da je standardan u juniorskom uzrastu već je i nedavno odigrao odličnu utakmicu u remiju s juniorima Hajduka kojim je Dinamo osigurao naslov. Osim toga, u posljednjoj reprezentativnoj stanci je i trenirao s prvom momčadi i pokupio brojne simpatije, a kažu kako je i odigrao vrlo dobru utakmicu protiv prvotimaca", piše Germanijak.

Očekuje se da bi mladi Jakirović, kao i svi ostali, trebao debitovati protiv Slavena ili Rudeša, a time će dinastija Jakirović ući u historiju Dinama. Naime, nikad se nije dogodilo, u 113 godina kluba, da je otac s klupe, u službenoj tamičarskoj utakmici, vodio sina.

Bilo je primjera očeva i sinova, koji su nosili dres Dinama. Zlatko Kranjčar, recimo, nikad nije dočekao da u prvoj ekipu trenira sina Niku, Zvjezdan Cvetković trenirao je sina Igora u juniorima, nikad u prvom timu. Igor Jovićević svoga sina Filipa u Dinamu II. I jednom u prijateljskoj utakmici prve ekipe, ali nikad nitko u prvenstvenoj, Kup ili evropskoj utakmici.

Dinastija Jakirović tako bi u idućih 10 dana trebala ispisati historiju Dinama.