Šokirali Oklahomu
28

Dallas je bio na minus 17, a onda su Dončić i društvo "zaplesali" i izborili finale Zapada

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Dallas Mavericksa plasirali su se u finale Zapadne konferencije play-offa NBA lige nakon što su sa 4-2 u seriji izbacili Oklahoma City Thundere.
Presudna u seriji bila je sjajna sinoćnja pobjeda nakon preokreta i drame rezultatom 117:116.

Oklahoma je vrlo dobro ušla u utakmicu i vodili su čitavim tokom prvog poluvremena. Prednost je konstantno rasla i na odmor se otišlo s rezultatom 64:48 za Thunder.

U jednom trenutku bilo je i 17 poena prednosti za goste, a onda se Dallas "rasplesao" u drugom poluvremenu. Prvo su uoči posljednje četvrtine smanjili zaostatak na sedam poena, a onda su nakon drame uspjeli u potpunosti preokrenuti rezultat za konačno slavlje.

Fantastičnu utakmicu za Dallas odigrao je ponovo Luka Dončić koji je ostvario novi sjajni triple-double. Postigao je 29 poena te tome dodao po 10 skokova i asistencija.

Veliku podršku imao je u Irvingu i Jonesu koji su postigli po 22 poena, dok je Gilgeous-Alexander bio ubjedljivo najbolji kod Oklahome s 36 poena.

Sada Dallas u finalu Zapada čeka boljeg iz okršaja između Denvera i Minnesote. Tu je rezultat 3-3 u seriji, a odlučujuća utakmica ovih rivala igra se u noći s nedjelje na ponedjeljak u 2:00 sata.