Predviđanja učesnika
101

Zbog ovog snimka fanovi Eurosonga su uvjereni da je takmičenje namješteno

N. O.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Na Instagram stranici Eurosonga objavljen je video u kom su prije finala zatražili od takmičara da predvide pobjednika, a većina koja ga je pogledala smatra da je tu dokaz da je takmičenje namješteno.

Snimak je pogledan više od milion puta za samo 15 sati, a svi takmičari koji su prikazani za pobjednika su odabrali Švicarsku.

"Pitali smo naše takmičare da predvide pobjednika. Jesu li 'provalili kod'?", referirajući se na samu pjesmu pobjednika koja nosi naziv "The Code".

Iako su na snimku izdvojeni samo oni koji su pogodili pobjednika, zbog velikog broja umjetnika koji su predvidjeli Nema fanovi smatraju da je takmičenje namješteno.

"Niko nije odabrao bilo koga drugog osim Švicarske?", upitao je jedan od korisnika ispod videa.

Snimak je bio razlog da mnogi povjeruju da je takmičenje namješteno: "Ovaj video je dokaz da je Eurosong namješten", "Vrlo prirodno i neisforsirano", "Koliko su plaćeni?", "Nepolitički", "Znači bio je lažni pobjednik čak i prije finala".

Podsjetimo, predstavnik Švicarske Nemo pobijedio je s pjesmom "The Code", iako su kladionice i gledaoci očekivali pobjedu hrvatskog predstavnika Baby Lasagne.