Wwin liga BiH, 32. kolo
53

Borac danas sprema proslavu titule, svih šest utakmica u prijenosima na različitim kanalima

H. H.
Borac ima pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog dva kola prije kraja (Foto: FK Borac)
Borac ima pet bodova više od drugoplasiranog Zrinjskog dva kola prije kraja (Foto: FK Borac)
Danas se igraju sve utakmice 32. kola Wwin lige BiH, a banjalučki Borac ima priliku da pred svojim navijačima proslavi novu šampionsku titulu.

Banjalučani na svom terenu dočekuju Igman i s nova tri boda bi i matematički osigurali naslov prvaka kolo prije kraja. S druge strane, Konjičani su blizu opstanka, te će pokušati rasterećenom igrom napraviti iznenađenje.

U preostalim utakmicama nema mnogo nepoznanica. Izdvaja se meč Zrinjski – Tuzla City u kojem su gostima prijeko potrebni bodovi u borbi za opstanak, mada je jasno da teško mogu do spasa u preostala dva kola. Zrinjski, s druge strane, čeka kiks Borca, ali svjestan da ima samo teoretske šanse da odbrani titulu.

Slično važi i za duel Veleža i GOŠK-a u kojem su bodovi potrebniji gostima u borbi za opstanak, dok su Rođeni već ranije osigurali plasman na evropsku scenu.

Sarajevo je u prošlom kolu izborilo plasman u Evropu i protiv Posušja se želi oprostiti pobjedom od svojih navijača, dok će Željezničar nastavak pozitivnog niza tražiti protiv već otpisane Zvijezde 09.

Sloga i Široki Brijeg odigrat će utakmicu za prestiž, s obzirom da ne mogu napraviti značajniji pomak na tabeli.

Sve utakmice igraju se od 17 sati, a zanimljivo, sve će biti prenošene na šest različitih kanala u programu Arena Sporta.

Raspored 32. kola Wwin lige BiH:

17:00 Borac – Igman (Arena 1 Premium)

17:00 Zrinjski – Tuzla City (Arena 2 Premium)

17:00 Velež – GOŠK (Arena 3 Premium)

17:00 Sarajevo – Posušje (Arena Sport 1)

17:00 Zvijezda 09 – Željezničar (Arena Sport 2)

17:00 Sloga – Široki Brijeg (Arena Sport 3)

Tabela: