Objesio se u ćeliji
26

Zvijezda NFL-a Aaron Hernandez izvršio samoubistvo u zatvoru

Klix.ba
Aaron Hernandez (Foto: AFP)
Aaron Hernandez (Foto: AFP)
Bivši igrač američkog fudbala Aaron Hernandez pronađen je mrtav u svojoj ćeliji u zatvoru u Massachusettsu, potvrdili su policijsku dužnosnici. Hernandez je izvršio samoubistvo vješanjem.

Bivši igrač New England Patriotsa je služio doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva muškarca koji je bio u vezi sa sestrom njegove zaručnice. Samoubistvo je izvršio samo nekoliko dana nakon što je oslobođen optužbe za dvostruko ubistvo kada je plakao na sudu rekavši da je vrlo sretan.

Iz zatvora su objavili da je Hernandez pokušao blokirati vrata ćelije prije nego što se objesio. Dodali su da ništa nije ukazivalo na to da će se ubiti.

Iako je prošle sedmice oslobođen optužbe za dvostruko ubistvo, proglašen je krivim za ilegalno posjedovanje vatrenog oružja, a sudija mu je dodao još pet godina kazne.

Hernandez je bio optužen za fatalnu pucnjavu ispred noćnog kluba u Bostonu u kojoj su smrtno stradali Daniel de Abreu i Safiro Furtado 2012. godine. U aprilu 2015. godine proglašen je krivim za ubistvo prvog stepena svog prijatelja, također igrača američkog fudbala Odina Lloyda koji je ubijen 2013. godine. U Lloyda je ispucano šest metaka, a njegovo tijelo pronađeno je nedaleko od Hernandezove kuće.

Nekoliko sati nakon hapšenja Patriotsi su otpustili Hernandeza. Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora bez mogućnosti pomilovanja.