Jezivo ubistvo
113

Turski zvaničnik: Tijelo novinara Jamala Khashoggija je izrezano na komade

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Tijelo saudijskog novinara Jamala Khashoggija koji je prije dvije sedmice misteriozno nestao nakon ulaska u konzulat u Istanbulu izrezano je na komade, javlja CNN pozivajući se na turskog zvaničnika čije ime nije otkriveno.

Turske vlasti danas su saopćile da su pronašle dokaze koji navode da je Jamal Khashoggi ubijen u konzulatu. Prije nego je turska policija ušla u rezidenciju saudijskog konzula Mohamada al-Otaibija, on je danas odlučio pobjeći iz zemlje i uputiti se avionom za Rijad.

O jezivoj informaciji da je tijelo Jamala Khashoggija izrezano na komade prvi je izvjestio New York Times, a CNN je večeras donio istu informaciju pozivajući se na izjavu zvaničnika Republike Turske koji im je potvrdio ove navode nakon istrage u konzulatu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, komentarišući slučaj, kazao je da turski istražioci posebno pažnju usmjeravaju na toksičan i prebojan materijal koji je pronađen u konzulatu.

Khashoggi je nestao 2. oktobra nakon što je ušao u prostorije konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu u koji je stigao po dokumentaciju koja mu je bila potrebna za razvod.