Tragedija u Londonu
86

Trinaestogodišnji dječak najmlađa žrtva koronavirusa u Velikoj Britaniji

E. Sk.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Trinaestogodišnji dječak Ismail Mohamed Abdulwahab iz Brixtona najmlađa je žrtva koronavirusa u Velikoj Britaniji, pišu britanski mediji.

Dječakova porodica objavila je kako nije imao zdravstvenih problema niti hronične bolesti. Da je zaražen koronavirusom nalazi su pokazali u petak, samo dan nakon što je primljen u King’s College bolnicu, piše The Guardian.

"Nažalost, 13-godišnji dječak pozitivan na koronavirus je preminuo. Naše misli su uz porodicu u ovo teško vrijeme. Uzrok smrti pokazat će obdukcija i više od toga ne bismo komentirali", kazao je glasnogovornik bolnice.

Dječakova porodica je neutješna...

"Ismail je počeo da pokazuje simptome koronavirusa, imao je poteškoća s disanjem i primljen je u bolnicu King's College. Stavili su ga na ventilator, a zatim je bio u indukovanoj komi, nakon čega je preminuo. Koliko znamo, on nije imao zdravstvenih problema", kazali su članovi porodice.

Iako su veće šanse da će stariji građani umrijeti zbog infekcije koronavirusom, doktor Simon Clarke podsjetio je da ni mladi nisu imuni na nju.

"Ovo je podsjetnik da moramo slušati savjete zdravstvenih radnika i ostati kod kuće, prati ruke i držati socijalnu distancu. To bi moglo spasiti život voljenog

roditelja ili djeda ili bake", kazao je Clarke.