London u suzama
2

Premijerka May: Bio je ovo bolestan i izopačen teroristički napad

Klix.ba
Britanska premijerka Theresa May obratila se naciji nakon napada u blizini parlamenta u centru Londona rekavši da su njene misli sa ubijenima i ranjenima.

U govoru ispred zgrade britanske vlade istakla je da se još uvijek otkrivaju detalji "bolesnog i izopačenog terorističkog napada" koji je danas izveden.

Potvrdila je da iza svega stoji jedan napadač i da se nivo opasnosti koji je u Velikoj Britaniji podignut na "vrlo ozbiljan" neće mijenjati. Poručila je i da će policija tokom noći dati nove informacije.

"Naše misli i molitve su sa onima koji su pogođeni", rekla je premijerka. "Dozvolite mi da jasno poručim - svaki pokušaj nasilja bit će osuđen na propast. Parlament će se nastaviti normalno raditi, a stanovnici Londona će se podići i nastaviti normalno živjeti. Hodat će ovim ulicama, živjeti svoje živote i nikada ne dopustiti glasovima mržnje i zla da nas razdvoje", kazala je May.

U međuvremenu, američki predsjednik Donald Trump ponudio je pomoć i podršku Theresi May nakon napada u blizini britanskog parlamenta, saopšteno je iz Bijele kuće.