Zdravlje je najbitnije
5

Facebook otkazao godišnju konferenciju za programere zbog koronavirusa

A. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Kompanija Facebook je objavila da otkazuje godišnju konferenciju posvećenu razvoju softvera F8 zbog zabrinutosti od širenja koronavirusa.

Kako piše CNBC, konferencija se trebala održati 5. i 6. maja u centru McEnergy Convention u San Joseu u Calforniji. Ovom događaju prošle godine je prisustvovalo je oko 5.000 ljudi.

"Ovo je bila teška odluka jer je razvoj softvera F8 nevjerovatno važan događaj za Facebook i jedan je od naših omiljenih načina da proslavimo sve nas iz cijelog svijeta. Međutim, prioritet se mora dati zdravlju i sigurnosti naših partnera programerima, zaposlenicima i svima koji pomažu u realizovanju ovog događaja", rekao je Konstantinos Papamiltiadis, direktor platforme za razvoj kompanije Facebook.

Umjesto održavanja ove konferencije, kompanija Facebook se planira povezati s programerima na drugi način, uključujući kombinaciju videozapisa i prijenosa uživo koji se mogu obavljati i iz kuće.

Ovo je druga konferencija koju Facebook otkazuje zbog koronavirusa. Ranije ovog mjeseca, kompanija je otkazala svoj globalni samit o marketingu koji se trebao održati u martu u San Francisku.

Koronavirus je imao široki utjecaj na tehnološku industriju. Microsoft je saopćio da ne očekuje da će ispuniti tromjesečne smjernice u prihodima zbog epidemije, a istog dana je i Workday otkazao svoj godišnji sastanak o internoj prodaji zbog straha od koronavirusa. I Apple je prošle sedmice upozorio investitore da ne očekuje da će ispuniti svoju tromjesečnu prognozu prihoda zbog manje ponude iPhonea i kineske potražnje.