|

Pucanj u prazno: Šešelj i radikali u Beogradu protestovali zbog presude Karadžiću

Pucanj u prazno: Šešelj i radikali u Beogradu protestovali zbog presude Karadžiću
725
S
SRNA
24.3.2019. u 14:15
184
komentara
725

dijeljenja
Pucanj u prazno: Šešelj i radikali u Beogradu protestovali zbog presude Karadžiću Foto: Twitter
Srpska radikalna stranka (SRS) održala je u centru Beograda protest povodom 20 godina od NATO bombardovanja i haške presude kojom je bivši predsjednik Republike Srpske, zločinac, Radovan Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora.
Na skupu, održanom u Knez Mihailovoj ulici, ispred bivšeg "Ruskog cara", lider radikala i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj zapalio je danas zastave EU i NATO-a.

Šešelj je rekao da će zatražiti da Srbija odustane od puta ka EU, gdje su, kako je rekao, koncentrisani "svi srpski neprijatelji".

On je zatražio da se vlast u Beogradu više i bolje angažuje kada je riječ o odbrani Srba pred Haškim tribunalom, prenijeli su beogradski mediji.
Nakon toga, radikali su krenuli u šetnju do zgrade Predsjedništva na Andrićevom vijencu, noseći transparent sa natpisom "EU i NATO - neprijatelji Srbije".

Delegacija SRS-a predala je u Predsjedništvu dva toma Šešeljeve knjige, u kojoj se navodi da nije bilo genocida u Srebrenici.

Oni su naveli da protestuju povodom, kako su rekli, sramne presude Haškog tribunala protiv prvog predsjednika Republike Srpske.
Prijavi grešku


Komentari (184)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...