Neustavan čin
94

Plenković odgovarao na pitanje o učešću predstavnika vlasti iz Hrvatske na obilježavanju Dana RS-a

R. D.
Foto: Pixsell/Robert Anic
Foto: Pixsell/Robert Anic
Hrvatski premijer Andrej Plenković odgovarao je na pitanje novinara o učešću predstavnika vlasti njegove zemlje na antiustavnom obilježavanju 9. januaru u Banjoj Luci.

"Što se tiče ovoga što se dogodilo u Banjoj Luci i što se tiče prisutnosti gospodina Pupovca (Milorad, op.a.), on je tamo bio samo na toj akademiji, išao je u svojstvu predsjednika SNV-a (Srpsko građansko vijeće)", kazao je Plenković.

Kazao je da je, koliko on zna, postojala i dosta značajna podrška u pogledu obnove Banovine nakon potresa, i s te strane on niti je tamo govorio nešto niti je imao neku posebnu ulogu.

"A što se tiče poruka: mi smo protiv svih poruka koje imaju secesionističke, separatističke konotacije za BiH. Naprotiv, želimo da zemlja dobro funkcionira, i to je naš stav, kristalno jasan od početka, rekao je premijer između ostalog", kazao je Plenković.

Komentirao je i spomen-ploču majoru JNA Milanu Tepiću u Banjoj Luci, rekavši da će Ministarstvo vanjskih i evropskih poslova reagirati, a ministar Gordan Grlić Radman već će danas uputiti protestnu notu.