{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ministar Muharem Šabić dodijelio dva ugovora firmi E-arhiva u vlasništvu stranačkog kolege

Piše: I. Čavčić/Klix.ba
14.9.2018. u 18:19
144
74
Ministar Muharem Šabić dodijelio dva ugovora firmi E-arhiva u vlasništvu stranačkog kolege
144
Ministar Muharem Šabić dodijelio dva ugovora firmi E-arhiva u vlasništvu stranačkog kolege
Foto: H. M./Klix.ba
Ministar privrede Kantona Sarajevo Muharem Šabić dodijelilo je ugovor u vrijednosti od 17.901 KM za nabavku licenci za aplikativni softver za praćenje poljoprivrednih poticaja firmi E-arhiva d.o.o. Sarajevo koja je u vlasništvu člana i gorljivog simpatizera Stranke demokratske akcije (SDA) Muamera Efendića.
Indikativno je da je ministar Muharem Šabić, proizvod ogranka SDA u Novom Gradu, ugovor dodijelio firmi E-arhiva, čije sjedište se nalazi u ulici Safeta Zajke 61, na istoj adresi na kojoj se nalazi i firma Bosnaplast d.o.o. u vlasništvu dugogodišnjeg predsjednika SDA Novi Grad Huse Ćesira.

Postupak javne nabavke proveden je početkom augusta ove godine pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja, iako u planu javnih nabavki Ministarstva privrede Kantona Sarajevo za 2018. godinu stoji da će se nabavka navedenih licenci vršiti konkurentskim postupkom.No, to nije prvi ugovor Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i firme E-arhiva d.o.o. Sarajevo. Šabić i Efendić su krajem marta tekuće godine potpisali i ugovor u vrijednosti od 6.903 KM. Predmet: Usluge tekućeg održavanja aplikativnog softvera. Vrsta postupka: direktni sporazum.Muamer Efendić, po zanimanju veterinar, direktor je i jedini uposlenik firme E-arhiva d.o.o. Sarajevo, a osim toga je član Upravnog odbora Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo, preduzeća u kojem se zapošljavaju kadrovi SDA i članovi njihovih porodica.

Muharem Šabić je kandidat SDA na predstojećim Općim izborima za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: