Hadis Zubanović osigurao stan za mladu Ajlu Lupić, pomoć pružio i Ibrahim Šehić

Hadis Zubanović osigurao stan za mladu Ajlu Lupić, pomoć pružio i Ibrahim Šehić
1.208
Klix.ba
15.6.2019. u 07:10
10
komentara
1,2k

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Bh. reprezentativac Ibrahim Šehić i penzionisani nogometaš Hadis Zubanović pomogli su u liječenju mlade Ajle Lupić koja se trenutno nalazi u Turskoj na liječenju.
Ajla je rođena 2. septembra 2004. u Zvorniku, a ona ima dijagnozu Glioma n. Optici.

Nakon prve operacije koja je rođena u decembru 2007. u Tuzli, Ajla je izgubila vid na lijevo oko, a godinu poslije urađena je još jedna operacija u Ljubljani. U junu 2008. krenula je sa hemoterapijama, koje su trajale do februara 2010. godine, a 2012. godine je u Istanbulu imala još jednu operaciju lijeve orbite.

Sa operacije na operaciju, ukratko bi se mogao opisati Ajlin život, a onda 13. jula 2016. godine kontrolni nalaz MRI orbite, pokazuje progresiju na desnom oku na koje vidi. Ajla je krajem decembra 2016. godine ponovo morala na kemoterapiju, koju završava godinu poslije, a novi kontrolni nalaz nalaz pokazuje da tumor nije nestao.

U januaru 2018. godine organizovan je novi put u Tursku, a dijagnostika je urađena na klinici Medical park i situacija nije nimalo laka.

Ajla se i danas nalazi u Turskoj, gdje joj je proslavljeni nogometaš Hadis Zubanović zajedno sa svojim saradnicima pronašao i osigurao stan koji se nalazi pet minuta od bolnice, a pomoć je osigurao i nogometaš Ibrahim Šehić koji je uplatio dio novca.

Mladoj Ajli pomoć je još uvijek potrebna, a informacije o žiro računima preko kojih možete pomoći Ajli nalaze se u fotogaleriji.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...