KUD "Čardak" obilježio rođendan, zastave BiH viorile se širom Badena

KUD "Čardak" obilježio rođendan, zastave BiH viorile se širom Badena
159
E. Sk.
9.3.2020. u 15:40
4
komentara
159

dijeljenja
1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9
Zastave BiH u subotu ponosno su se viorile širom Baden-Württemberga. Naime, u Schwäbisch Gmündu BiH KUD "Čardak" obilježavao je svoj rođendan.
Svečani defile preko stotinu učesnika sa bh. zastavama u rukama svih učesnika izazvao je posebno lijep osjećaj prisutnih, gdje su od miline, ljepote i nostalgije nerijetko izazivale i suze radosnice prisutnih.

Uz tonove čuvene bh. pjesme "Zemljo moja" nizale su se kolone učesnika koji su zračili pozitivnom energijom i ljepotom u tradicionalnim nošnjama naroda BiH. U prepunoj sali uz prisustvo i gradonačelnika Schwäbisch Gmünd sa kojim je Began Muhić, generalni konzul BiH imao srdačan susret, prisutni su uživali u bogatom kulturno-scenskom nastupu kako domaćina, tako i brojnih gostujućih BiH KUD-ova.

Ovo je bila prilika da Enveri Jusić predsjednici društva Generalni konzul BiH svečano uruči pismeno Priznanje KUD-u "Čardak" kao znak zahvalnosti za uspješnu saradnju i poseban doprinos u njegovanju kulturne baštine BiH i jačanju saradnje građana BiH i Savezne Republike Njemačke.

S druge strane, u Ulmu Sportsko društvo i Udruženje borilačkih vještina Zam-Zam na čijem čelu se nalazi uspješan sportski radnik Zahir Tahunić kroz sportska takmičenja proslavili su 15 godina trofejnog rada. Brojni učesnici ogrnuti i ukrašeni zastavama BiH hrabro su se borili u kategorijama njemačkog i evropskog prvaka u kickboxingu. Generalni konzul Muhić lično je bodrio i na kraju čestitao bh. sportistima i Zahiru Tahuniću za veliku sportsku smotru i načinu dostojanstvenog predstavljanja BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...