Jaka kiša i grmljavina
40

Zbog nevremena privremeno odgođeno uklanjanje aviobombe na gradilištu Binga

Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Zbog jakog pljuska koji je u subotu u poslijepodnevnim satima pogodio Sarajevo iz Odsjeka za uklanjanje eksplozivnih sredstava u Federalnoj upravi civilne zaštite su rekli kako je odgođeno uklanjanje aviobombe pronađene jutros kod RTV Doma u naselju Alipašin Most na gradilištu Binga.
Sead Vrana, šef navedenog odsjeka, kazao je kako su oni skupa s Policijskom upravom Novi Grad MUP-a KS napravili kratku koordinaciju kako bi pristupili realizaciji zadatka uklanjanja bombe, ali zbog nevremena bit će odgođeno.
Sead Vrana (Foto: T. S./Klix.ba)
Sead Vrana (Foto: T. S./Klix.ba)

"Pošto je vrijeme trenutno loše, tj. pada jaka kiša, sijeva i grmi, upaljen je narandžasti meteoalarm, uvjeti nisu sigurni za uklanjanje eksplozivne naprave. Mi smo osigurali lokaciju, ali ćemo morati sačekati da se ustabili vrijeme kako bismo sigurno obavili posao", kazao je on.

Ukoliko ne dođe do prestanka padavina i grmljavine u toku dana, kaže da će kompletna akcija biti izvršena kada se steknu uvjeti za to.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Mašinerija je naša u pripravnosti, znamo šta trebamo raditi, a nakon što završimo prvu fazu, tj. nakon što iskopamo aviobombu i identificiramo njene elemente, mi ćemo tek onda znati šta je pred nama i šta nam je dalje činiti", naglasio je Sead Vrana.