Uhapšeno šest osoba iz Gradiške i Trebinja, zaplijenjene veće količine droge i oružje

Klix.ba
19.2.2019. u 12:04
1
26
Uhapšeno šest osoba iz Gradiške i Trebinja, zaplijenjene veće količine droge i oružje
1
Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske uhapsili su danas šest osoba u okviru akcije kodnog naziva "Vitorog" koja je usmjerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području RS.
Akcija se realizuje pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizvanog i najtežih oblika privrednog kriminala.

Uz podršku Policijskih uprava Gradiška, Banja Luka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija, a uhapšeno je pet osoba iz Gradiške i jedna osoba iz Trebinja.

Foto: MUP RS Foto: MUP RS


Zaplijenjeno je 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje sa pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Foto: MUP RS Foto: MUP RS


"Nakon završene kriminalističke obrade osobe lišene slobode bit će predate uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS. Akcija 'Vitorog' bitće nastavljena i u narednom periodu, s obzirom da se određeni broj osoba nalazi u bjekstvu", saopćeno je iz MUP-a RS.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: