|

Uhapšeni zbog izdavanja nelegalnih vozačkih dozvola predati u Tužilaštvo KS

Uhapšeni zbog izdavanja nelegalnih vozačkih dozvola predati u Tužilaštvo KS
89
D. Be.
8.10.2019. u 11:45
69
komentara
89

dijeljenja
Uhapšeni zbog izdavanja nelegalnih vozačkih dozvola predati u Tužilaštvo KS Foto: T.S./Klix.ba
Nakon kriminalističke obrade u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo tri osobe su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva zbog sumnje na malverzacije pri izdavanju vozačkih dozvola.
Među troje uhapšenih je jedan korisnik ilegalne vozačke dozvole, drugi je posrednik, a treća je referentica iz Sektora za administraciju MUP-a KS.

"Osumnjičeni će biti zadržani u Tužilaštvu KS naredna 24 sata, a postupajuća tužiteljica će odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor", kazala je glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Foto: T.S./Klix.ba Foto: T.S./Klix.ba


Jedna od uhapšenih je referentica za izdavanje vozačkih dozvola u Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Svi se terete da su na nezakonit način pribavili i posredovali u izdavanju vozačkih dozvola i osumnjičeni su za krivična djela zloupotrebe položaja, primanja i davanja dara i krivotvorenja isprava.

Foto: T.S./Klix.ba Foto: T.S./Klix.ba


U posljednjih nekoliko mjeseci izdato je najmanje 10 nelegalnih vozačkih dozvola. To znači da su osumnjičeni uposlenici sarajevskog MUP-a na cestu pustili najmanje deset potencijalnih vozača ubica, ako se uzme u obzir da nikada nisu stekli pravo na upravljanje vozilom.

U narednim danima se može očekivati da broj ilegalnih vozačkih dozvola bude i veći s obzirom na to da je istraga u ranoj fazi.
Prijavi grešku


Komentari (69)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...