Mjesto Lipovica
26

U saobraćajnoj nesreći kod Posušja smrtno stradala 32-godišnjakinja sa Ilidže

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17.5 u mjestu Lipovica kod Posušja smrtno je stradala 32-godišnja E.G. sa Ilidže, koja je bila zaposlena u Posušju, potvrđeno je za Klix.ba iz Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Kako nam je kazala glavna tužiteljica Tužilaštva ZHK Vesna Ćavar saobraćajna nesreća je prijavljena jutros u 3:35 sati, te su na mjesto događaja odmah upućene sve nadležne službe.

"U saobraćajnoj nesreći je učestvovalo jedno putničko vozilo marke Volkswagen Golf, koje je pod još neutvrđenim okolnostima izletjelo izvan saobraćajnice. U vozilu je bila ženska osoba inicijala E.G. (32 ) sa Ilidže i muškarac M.P. (43.) iz Užica koji je bio korisnik vozila iz Širokog Brijega. Njih je služba Hitne medicinske pomoći odmah prevezla u SKB Mostar na ukazivanje ljekarske pomoći, ali nažalost od posljedica zadobivenih povreda E.G.je preminula dok je M.P. za sada stabilnog zdravstvenog stanja", kazala je tužiteljica Ćavar za Klix.ba.

Ističe da je policija po njezinom nalogu uradila uviđaj na mjestu nesreće, te je vozilo izuzeto i nad njim će se povesti sva potrebna vještačenja.

Također je za sutra naložila obdukciju tijela 32- godišnje E.G sa Ilidže koja je prema raspoloživim informacijama u Posušju bila zaposlena kao ugostiteljska radnica.

Više detalja bit će poznato kad se povedu sve zakonom previđene istražne radnje i utvrde okolnosti koje su prethodile saobraćajnoj nesreći sa smrtnim ishodom.