Velika potraga
38

U Bregavi potraga za dvojicom mladića iz Stoca, sumnja se da su vozilom upali u rijeku

G. Š.
Foto: Stolac City
Foto: Stolac City
U toku je velika akcija pretraživanja rijeke Bregave nedaleko od ulaza u Stolac iz smjera Berkovića, gdje se traga za automobilom Jeep Compas u kojem su nestala dvojica mladića za kojim je organizovana potraga, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako nam je kazao postupajući tužilac Tužilaštva HNK pretražuje se mjesto za koje se prama dosadašnjoj istrazi sumnja da se nalazi vozilo u kojem su nestala dvojica mladića.

"Ne možemo još pristupiti izvlačenju, jer stručne službe i ronioci to nisu u mogućnosti još zbog trenutnih uslova, visokog vodostaja i padavina. Čekamo da se stvore povoljni uslovi, da se utvrdi da li se na tom mjestu za koje sumnjamo nalazi to vozilo i da pristupimo izvlačenju. Sumnja se da su dvije osobe koje su nestale u vozili i potraga se nastavlja", kazao je postupajući tužilac za Klix.ba.

Podsjetimo da policija traga za dvojicom mladića čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Stolac u noći sa 11. na 12. februara, nešto iza pola noći, te da im se trag izgubio nakon što su se uputili vozilom Jeep Compas u pravcu Vidova Polja.

Kako nam je kazao glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić nestanak mladića u 00:45 sati u PS Stolac prijavila je R.V.(47) iz Vidovog polja, kazavši da je njen sin M.V. (20) bio u cafe baru u Stocu sa F.S. te da je iza ponoći nedostupan na mobitel.

Oko 01:00 sati otac od F.S. i S.P. su PS Stolac dali informacije da je S.P. dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje nakon čega im se gubi svaki trag.

Mladići se ne javljaju na mobitel, a obilaskom grada i terena isti nisu primijećeni.

"U toku su sve potrebne mjere i radnje na njihovom pronalasku i uključene su sve potrebne službe i sigurnosne institucije ,kako je previđeno zakonom kad se radi policijska potraga", kazao je Marić za Klix.ba.