|

Tragično stradala Lana Bijedić iz Mostara ispraćena na vječni počinak

Tragično stradala Lana Bijedić iz Mostara ispraćena na vječni počinak
452
Klix.ba
10.10.2019. u 12:43
0
komentara
452

dijeljenja
1/6 Foto: R. D./Klix.ba
2/6 Foto: R. D./Klix.ba
3/6 Foto: R. D./Klix.ba
4/6 Foto: R. D./Klix.ba
5/6 Foto: R. D./Klix.ba
6/6 Foto: R. D./Klix.ba
Na gradskom groblju Sutina u Mostaru jutros je organizovan posljednji ispraćaj mostarske studentice Lane Bijedić koja je prije nekoliko dana ubijena nedaleko od Ljubuškog.
Ispraćaju su prisustvovale i njene kolege iz Srednje građevinske škole u Mostaru, a za sve Mostarce koji su se željeli oprostiti od Lane bio je organizovan prijevoz do groblja s dvije lokacije. Prisustvovao je i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

Prema želji njene majke, Lana će sutra biti ukopana u Beogradu.

Još uvijek se čeka na nalaze vještačenja telefona koji bi trebali dati više informacija s kim je Lana bila kobne noći. Prema posljednjim informacijama, trebala je popiti kafu s drugaricom i zaputiti se u Sarajevo gdje je trebala nastaviti školovanje.

Njeno tijelo izvukli su pripadnici Gorske službe spašavanje iz Ljubuškog i Čitluka nakon što ga je jedan od ribara uočio i pozvao policiju. Obdukcija je pokazala da je Lana na glavi imala nekoliko rana od udaraca, a na vratu tragove koji nastaju kod gušenja. Imala je i povrede podlaktice te prijelom rebara. Zbog vode koja je pronađena u plućima pretpostavlja se da je bila živa kada je ubačena u rijeku.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Komentari na članak su isključeni.