SIPA i dalje traga za dvije osobe koje se dovode u vezu sa 300 kilograma droge

SIPA i dalje traga za dvije osobe koje se dovode u vezu sa 300 kilograma droge
11
D. Be.
24.10.2019. u 19:06
38
komentara
11

dijeljenja
SIPA i dalje traga za dvije osobe koje se dovode u vezu sa 300 kilograma droge
Iz Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) saopćeno je da su policijski službenici u srijedu navečer na području Čapljine pronašli i oduzeli 300 kilograma droge "kanabis sativa", ali i da nakon 24 sata i dalje tragaju za osumnjičenim osobama.
Vrijednost zaplijenjene opojne droge na ilegalnom narko-tržištu u zemljama EU, dostiže iznos veći od 2 miliona eura, saopćeno je danas iz Tužilaštva BiH.

Iako su iz državnog Tužilaštva neprecizno naveli da je zaplijenjeno "oko pola tone droge", iz SIPA-e su naveli da se radi o količini od 300 kilograma.

Pripadnici SIPA-e su na jednoj lokaciji pretresli stambene i pomoćne objekte, kao i pokretne stvari.

Aktivnosti su provedene po naredbama Tužilaštva BiH i Suda BiH, prilikom čega su otkriveni i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnog djela "Organizirani kriminal", u vezi sa krivičnim djelom "Neovlašteni promet opojnim drogama".

Prilikom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto oko 300 kilograma opojne droge "kanabis sativa", određena količina novca u raznim valutama, više komada raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefon i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Policijski službenici SIPA-e nastavljaju rad po ovom predmetu s ciljem dokumentiranja krivičnog djela, a i dalje se traga za dvije osobe koje se dovode u vezu sa pronađenom drogom.
Prijavi grešku


Komentari (38)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...