Detalji potjere u Mostaru
52

Osuđenik iz suda pobjegao kroz prozor toaleta i skočio u Neretvu

G. Š.
Foto: G. Š./Klix.ba
Foto: G. Š./Klix.ba
O dramatičnoj policijskoj potjeri u Mostaru u kojoj je povrijeđen sudski policajac prilikom pokušaja da uhapsi bjegunca koji je skočio u Neretvu oglasila se i Sudska policija Federacije BiH.

Kako navode službenik Sudske policije u Federaciji Bosne i Hercegovine – Centra sudske policije u Hercegovačko – neretvanskom kantonu u Mostaru je povrijeđen prilikom operativnog zadatka postupajući po naredbi Općinskog suda u Mostaru od 06.02.2023. godine kojom je naloženo lišenje slobode osuđenog A.M. radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od šest dana.

"Službenici sudske policije su nakon izvršenih operativnih provjera izvršili radnju privođenja osobe A. M. u službene prostorije Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu koje se nalaze u Kantonalnom sudu u Mostaru radi provjere i utvrđivanja identiteta", navode iz policije.

Naglašavaju da je navedena osoba sa ciljem bjekstva, a prilikom korištenja toaleta u prostorijama Kantonalnog suda u Mostaru iskočila kroz prozor toaleta, nakon čega su službenici sudske policije u namjeri da A. M. zaustave, krenuli u potragu za njim.

"Službenici sudske policije su A. M. primijetili na lokalitetu Starog grada na obali rijeke Neretve, te je on vidjevši sudskog policajca kako se spušta na obalu Neretve, skočilo u rijeku", naglasili su.

Prilikom navedene potrage,kako sitiču, službenik sudske policije L.J. se u namjeri da dođe do traženog bjegunca poskliznuo s litice prema obali rijeke Neretve kojom prilikom je zadobio povrede, te je odmah prevezen u Kliničku bolnicu u Mostaru radi utvrđivanja stepena povreda i pružanja ljekarske pomoći, gdje se isti trenutno i nalazi.

"Službenici Centra sudske policije u Hercegovačko-neretvanskom kantonu u koordinaciji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih polova Hercegovačko – neretvanskog kantona i dalje tragaju za odbjeglim A.M", ističu iz Sudske policije FBiH.

Sudska policija će, kako su poručili, pokrenuti postupak detaljnih provjera vezanih za navedeni događaj o čemu će biti obaviješteni nadležni organi i javnost.