Blizak Škaljarcima
12

Nikola Ivović se u Crnoj Gori sumnjiči za ubistvo, a u BiH je optužen za lažne dokumente

S. Š.
Hapšenje Ivovića na Palama 2020. godine (Screenshot/MUP RS)
Hapšenje Ivovića na Palama 2020. godine (Screenshot/MUP RS)
Osnovni sud u Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Nikole Ivovića koju je u oktobru ove godine podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a koja se odnosi na falsifikovanje dokumenata.
Nikola Ivović (33) iz Kotora, kome se u Crnoj Gori sudi za ubistvo Stefana Šarovića u Herceg Novom, bh. pravosuđe tereti za falsifikovanje isprava, odnosno posjedovanja lažne lične karte i vozačke dozvole.

Optužnicom se Nikoli Ivoviću stavlja na teret da je u neutvrđenom vremenskom periodu lažne javne isprave i to ličnu kartu i vozačku dozvolu, izdate od strane nadležnog organa Republike Slovenije na ime B.T., pribavio na njemu poznat način u namjeri da iste upotrijebi kao prave, svjestan da se radi o lažnim ispravama jer navedene lična karta i vozačka dozvola nikad nisu izdate od strane nadležnih organa Republike Slovenije.

Prije tri i po godine, tačnije 18.07.2020. godine u mjestu Pale, na adresi Srpskih ratnika, policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske privremeno oduzeli navedene javne isprave koje su se nalazile kod Ivovića prilikom lišenja slobode.

Inače, Ivović je pravosudnim organima poznat i po težim krivičnim djelima. Naime, tužilaštvo Crne Gore u Podgorici tereti Ivovića za ubistvo Šarovića koje je počinio zajedno sa Dušanom Šiljem (25).

U tamošnjoj optužnici se navodi da su njih dvojica na podmukao način ubili Šarovića 6. juna 2019. godine kod vile "Akacija" u Đenovićima kod Herceg Novog, kada je u njega ispaljeno šest metaka.

Ivović, zajedno sa Šiljem, nalazio u istražnom zatvoru u Podgorici do 6. novembra ove godine. Taj dan pritvor im je ukinut, jer je proteklo tri godine od podizanja optužnice, a da presuda za ubistvo Šarovića nije donesena. Obojica su pušteni da se brane sa slobode.

Dakle, Ivović je uhapšen 2020. godine na Palama te je nakon toga izručen pravosudnim organima Crne Gore i u pritvoru se nalazio sve do novembra ove godine.

Inače, prema pisanju crnogorskih medija, Ivović i Šilj su bliski su pripadnicima Škaljarskog klana, dok je ubijeni Šarović bio u prijateljskim odnosima sa pojedinim osobama bliskim Kavačkom klanu.

Nakon ubistva Šarovića, crnogorski mediji su također pisali da je on veoma dobro poznavao ubice i da se jedno vrijeme družio sa njima.