Obaviješten i tužilac
0

Na Palama uhapšen muškarac zbog ozbiljnih prijetnji

SRNA
Muškarac čiji su inicijali P.P. sa Pala uhapšen je zbog upućivanja ozbiljnih prijetnji osobi iz te općine, saopćeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijskoj stanici Pale osoba je prijavila da mu je P.P. u Krađorđevoj ulici na Palama uputio ozbiljne prijetnje koje su kod njega izazvale osjećaj ugroženosti.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

Srna nezvanično saznaje da je uhapšen Puniša Purković koji je od ranije poznat policiji zbog prijetnji Milomiru Proviću, kojem je nedavno ispred porodične kuće na Palama zapaljen automobil.

Policijskoj stanici Sokolac jučer je prijavljeno da je osoba čiji su inicijali D.B. na parkingu ugostiteljskog objekta u ovoj općini, nakon verbalne rasprave, fizički napalo tritesettrogodišnju osobu, nanijevši joj tjelesne povrede.

O slučaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo i u toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela nanošenje tjelesne povrede.