Uhapšen muškarac
23

Goražde: Policija tokom pretresa kuće pronašla drogu i oružje

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a BPK Goražde jučer su u ulici Bolnička u Goraždu tokom kontrole putničkog motornog vozila Golf 2, kojim je upravljao P.M. iz Goražda, pronašli nož i palicu.

Po naredbi općinskog suda Goražde, policija je obavila pretres njegovog vozila kao i kuće u ulici Alije Hodžića. Tokom pretresa pronašli su dva mobilna telefona, blizu 350 grama bruto mase suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, dvije automatske puške nepoznatog kalibra, jedan puškomitraljez kalibra 7,62 mm, više komada metaka raznog kalibra.

U saopćenju Uprave policije navodi se da je pronađeno više okvira za municiju za pušku, jedna metalna kutiju sa sadržajem crne praškaste materije koja svojim izgledom asocira na barut, digitalna vaga, te alu folija za pakovanje opojnih droga.

"Muškarac P.M. je lišen slobode i smješten u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde, a dežurni Kantonalni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, nedozvoljeno nabavljanje, držanje ili nošenje vatrenog oružja, dijelova za vatreno oružje i municije", navodi se u saopćenju Uprave policije BPK Goražde.