Kod Bihaća
21

Filmska potjera: Mladić ukrao automobil sa 5.000 dolara pa bježeći od policije sletio s puta

S. Š.
(Foto: Facebook/Biscani.net)
(Foto: Facebook/Biscani.net)
Policijski službenici PU Bihać jučer su uspjeli ući u trag lopovu koji je ukrao automobil u kojem se nalazilo 5 hiljada dolara. Bježeći policiji, lopov je sletio sa puta, prilikom čega je zadobio teške tjelesne povrede.

Naime, kako nam je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK), jučer je u jutarnjim satima Policijskoj upravi u Bihaću prijavljena krađa automobila.

Riječ je o vozilu marke Toyota koje je ukradeno ispred porodične kuće u Brekovici.

"Radi se o automobilu hrvatskih registarskih oznaka u kojem se nalazilo 5 hiljada dolara. Policijski službenici i istražitelji su izašli na mjesto događaja i konstatovali da je riječ o krivičnom djelu teška krađa", potvrdio je za Klix.ba Adnan Beganović, portparol MUP-a USK.

U popodnevnim satima je potom PU Bihać dopimila poziv građana da je ukradeno vozilo uočeno na putnom pravcu iz Cazina prema Bihnaću, u blizini mjesta Brekovica.

"Najbliža policijska patrola upućena prema tom mjestu i uočilo koje se kretalo velikom brzinom i pored signalizacije policajca i nije htjelo stati. Došlo je do kontakta policijskog auta i Toyote i tom prilikom je vozilo sletjelo sa puta. Na oba vozila je pričinjena velika materijlana šteta", kazao je Beganović.

(Foto: Facebook/Biscani.net)
(Foto: Facebook/Biscani.net)

Policijski službenici su hospitalizovani u kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" gdje je konstatovano da se radi o lakšim tjelesnim povredama i koji su potom pušteni na kućno liječenje.

Mladić koji je upravljao ukradenom Toyotom zadobio je teže tjelesne povrede i upućen je na dalju hospitalizaciju na odjelu za neurohirurgiju. Riječ je o momku P.S. rođenom 2000. godine iz Zenice.

O svemu je obavješteno kantonalno Tužilaštvo koje će poduzeti sve potrebne aktivnosti.