Državljanin Srbije optužen da je prisvojio novac prikupljan za liječenje maloljetnice iz BiH

Državljanin Srbije optužen da je prisvojio novac prikupljan za liječenje maloljetnice iz BiH
0
F
FENA
11.10.2019. u 09:35
9
komentara
0

dijeljenja
Državljanin Srbije optužen da je prisvojio novac prikupljan za liječenje maloljetnice iz BiH Tužilaštvo Brčko distrikta
Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu protiv državljana Srbije Nenada N. iz Lazarevca da je sredinom prošle godine protupravno prisvojio novac prikupljen humanitarnom akcijom za liječenje maloljetne osobe iz Bosanskog Broda.
On je optužen da je kao predsjednik udruženja za pomoć djeci i omladini s posebnim potrebama iz Bosanske Gradiške, prisvojio blizu dvije hiljade maraka, koje su za oboljelu Ž. R. prikupljene putem humanitarnog telefona.

Tužilaštvo Distrikta stavilo je na teret optuženom da je u maju prošle godine u Brčkom, postupajući u svojstvu predsjednika udruženja "Moj život je u vašim rukama", u više navrata s bankovnog računa udruge podigao novac, kojeg je putem humanitarnog broja 17005 za potrebe pomoći u liječenju Ž. R. prikupio M:Tel a.d. Banja Luka.

Iako je bio obvezan predati ga osobi koja mu je povjerila prikupljanje humanitarne pomoći, Nenad N. je novac zadržao za sebe, čime je protupravno pribavio iznos od 1.778,67 maraka za koji je oštetio Ž. R., navodi se u optužnici.

Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH, koji je potvrdio optužnicu, utvrđena je osnovana sumnja da je Nenad N. počinio pronevjeru za koju je propisana kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina, saopćeno je iz Tužilaštva distrikta.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...